Podologia geriàtirca

Amb els anys els peus pateixen canvis morfològics i funcionals que comporten deformacions, rigidesa articular, engruiximent patològic de les ungles, disminució del teixit adipós plantar (pèrdua del coixinet plantar), aparició de durícies i helomes dolorosos (ulls de poll), dits en urpa, incapacitat per calçar adequadament, friccions doloroses amb el calçat, problemes de mobilitat, etc.

La podologia és capaç de tractar i millorar la qualitat de vida de molts pacients majors amb quiropòdies periòdiques, que són les sessions on s’eliminen aquestes pells mortes que fan tant de mal i que impedeixen caminar de forma natural. En aquestes visites també es revisen les ungles, es poleixen si són excessivament gruixudes i també es desclaven si presenten onicocriptosi (ungla encarnada).

Alguns pacients d’edat avançada també pateixen problemes d’equilibri i falta de seguretat quan caminen. Amb un tractament amb plantilles fetes a mida s’aconsegueix que el peu se senti més subjectat i que es guanyi seguretat i estabilitat.

Altres deformitats associades a l’edat són l’hàl·lux valg (els galindons), els dits en urpa, el quint var (galindó de sastre), entre d’altres. Actualment se sap que la mala forma de caminar és una de les principals causes que provoca la deformació del peu i que amb un correcte tractament ortopodològic es pot frenar la progressió d’aquestes afeccions podals.